Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A PÖDÖR díjnyertes meggymagolaja

2017. október 13.

A PÖDÖR Prémium Olajok és Ecetek legújabb terméke, a “Meggymagolaj” a szakma egyik legizgalmasabb újítása, mely épp most nyert díjat a 2017-es Anuga Íz-Innovációs Show-n (Anuga Taste Innovation Show 2017).

A 2017. október 7. és 11. között Kölnben megrendezett Anuga Élelmiszer- és Vendéglátóipari Vásár szakmai közönségét levette a lábáról a PÖDÖR különleges, meggymagból készült olaja. Az Anuga Íz-Innovációs Show szakértő zsűrije szerint - akik megközelítőleg 2000 termékötlet közül választották ki a szakma legjobb újításait - a PÖDÖR meggymagolaja az idei ANUGA Vásár egyik legizgalmasabb újdonsága. 
 
Értékes és különleges ritkaság 
Egy finom étel tökéletes élményének legbiztosabb titka néhány csepp olaj, mellyel igazán kiteljesednek az ízei. Ehhez a varázslathoz a PÖDÖR kifejlesztett egy új prémium olajat meggymagokból, hogy mind a gourmet séfeket, mind a hobbiszakácsokat különleges finomsággal kényeztesse el. 
A hidegen sajtolt meggymagolaj pompásan illik salátákhoz, szószokhoz és mártásokhoz, valamint pikánsabb sajtokhoz. Számos gyümölcsfajta is egészen bámulatos ízekben bontakozhat ki, ha ízesítjük ezzel a különleges olajjal, végül egy kis keserű csokoládé- reszelékkel megszórjuk. Még egy tipp az ínyencek: Néhány csepp olaj egészen különleges aromát tud kölcsönözni a leveseknek vagy a friss tésztáknak is!
 
Az aranysárga színű meggymagolaj az egyik legritkább és legértékesebb olajfajta. Már a középkorban is nagy becsben tartották az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt, és a mai napig meglehetősen bonyolult az előállítása. A gondosan kiválogatott meggymagokat a PÖDÖR-nél egy külön e célra kifejlesztett módszerrel
kezeljük. Utána hűtőben tároljuk őket, meghatározott hőmérséklet és nedvességtartalom mellett, majd végül hidegen sajtoljuk, kizárólag mechanikus olajpréssel. E kíméletes sajtolási folyamatnak köszönhetően őrzi meg a
meggymagolaj eredeti gyümölcsös zamatát, értékes összetevőinek alkotóelemeit, mely jótékony hatásaiban teljesedik ki.
 
A meggymagolajban nagy arányban találhatók omega-6 zsírsavak, valamint Evitamin, melyek mind alapvető fontosságúak a szervezet számára. Védik a sejteket a károsodástól és megkötik a szabad gyököket. A meggymagolaj egyik fő komponense az oleinsav, egy az emberi szervezet számára elengedhetetlen
fontosságú telítetlen zsírsav. Mivel a testünk nem képes önállóan termelni ezeket az egészséges zsírsavakat, csakis étkezés útján juthatunk hozzájuk. A PÖDÖR meggymagolaja tehát nemcsak egy különleges ízélményt jelent, melyből néhány csepp is elegendő, hogy a legkülönfélébb ételeket avassa fenséges élvezetté, hanem egyúttal rendkívül egészséges is.
 
Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO