Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A magyar csapat 12. helyezést ért el a Bocuse d'Or fináléjában

2019. január 31.

A Lyonban megtartott Bocuse d’Or szakácsversenyen, melyet a szakma Világbajnokságának tekintenek, Pohner Ádám és csapata a résztvevő 24 ország közül a 12. helyet szerezte meg. A verseny dobogósai: Dánia, Svédország, Norvégia.

A verseny legendás trófeáját a dán színekben versenyző Kenneth Toft-Hansen séfnek Jérôme Bocuse, a Bocuse d’Or elnöke adta át, Mathew Peters zsűrielnök valamint Christophe Bacquié tiszteletbeli elnök kíséretében. Svédország versenyzője Sebastian Gibrand másodikként, Christian André Pettersen Norvégiából pedig harmadikként végzett. A legjobb commis a dán Christian Wellendorf lett, a legjobb plakát/promóciós kampány díja a marokkói csapaté, a franciák és a finnek versenymenüi különdíjat kaptak.

Pohner Ádám séf Csapody Balázs balatonszemesi Kistücsök éttermében dolgozik. Ádám a világbajnoki döntőben való részvételi jogát a nemzeti válogatóversenyt megnyerve a Torinóban tartott Európai döntőbeli eredményes szereplésével nyerte el.  25 éves korával Ádám a mezőny egyik legfiatalabb versenyzőjeként vett részt a rangos Világbajnokságon.

Bővebben a versenyről

A Bocuse d'Or a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenye, a séfek Forma1-e, melyet Paul Bocuse alapított, immáron 32 éve, Lyonban. Azóta minden második évben megrendezik. A versenyek dinamikáját a folyamatosan változó versenyszabályzat adja, mely mindig figyelembe veszi a világ csúcsgasztronómiájának jelenlegi állását, és egy lépéssel a trendek előtt jár.

Lyoni Bocuse d'Or döntőn Magyarország először 2013-ban képviseltette magát. Akkor Széll Tamás és csapata "első bálozóként" a 10. helyet szerezte meg. 2015-ben Molnár Gábor a 13. helyen végzett (abban az évben Orjan Johannessen állhatott a dobogó legfelső fokán, aki most Pohner Ádámék egyik norvég tanácsadója volt). 2017-ben ismét Széll Tamás vezette a magyar csapatot, aki egy bravúros európai győzelem után a negyedik helyet szerezte meg Lyonban.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO