Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Kispál és a Borz jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

2023. december 01.

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

    Lovasi András és Kispál András együttese az elmúlt négy évtized legjobb dalaiból fog válogatni jövő decemberben - közölte a szervező InConcert Produkció pénteken.

    2024. december 30-án az MVM Dome-ban a Kispál és a Borz alapfelállása (Lovasi András - ének, basszusgitár; Kispál András - gitár; Dióssy D. Ákos - billentyűs hangszerek; Bajkai Ferenc - dob) vendégzenészekkel és énekesekkel bővül ki.

    Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara 1987-ben alakult, első koncertjét az év decemberében tartotta a pécsi egyetem klubjában, a Szenesben. A Kispál és a Borznak tíz stúdiólemeze és két koncertalbuma jelent meg, a csapathoz fűződik filmzene (Csinibaba) is. Első hivatalos lemezük az 1990-ben kiadott Naphoz Holddal volt, az utána következő három album (Föld, kaland, ilyesmi...; Ágy, asztal, tévé; Sika, kasza, léc) hozta meg számukra az országos ismertséget. Búcsúkoncertjüket a 2010-es Sziget fesztivál mínusz egyedik napján adták, a leállás előtti utolsó stúdióalbum az Én, szeretlek, téged (2004) volt.

    Miközben Lovasi a Kiscsillaggal, később pedig szólóban is dolgozott, a Kispál és a Borz 2014 és 2016 között három koncertre visszatért a Fishing on Orfű fesztiválon, amelyeken valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét. A csapat 2022-ben újra aktivizálódott, idén pedig Beszorult mondat címmel új lemezt jelentetett meg, és májusban dupla koncertet adott a Budapest Parkban.

    A két zenész Kispál és a Lovasi nevű formációjával idén többször fellépett, ebben Babcsán Bence (szaxofon) és G. Szabó Hunor (dob) játszik velük.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO