Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A jazz és a könnyűzene nemzetközi élvonalából érkeznek fellépők a Müpába

2024. április 15.

A jazz és a könnyűzene nemzetközi élvonalából érkeznek fellépők a Müpába: Dee Dee Bridgewater jazzénekesnő és kaverttje június 30-án, a Take 6 amerikai zenekar július 6-án, a Postmodern Jukebox zenei formáció szeptember 13-án és 14-én dupla koncerttel várja a közönséget a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.  

     Dee Dee Bridgewater legendás énekesnő Quartet We Exist! elnevezésű turnéja keretében érkezik Budapestre június végén – adta ki tájékoztatójában a Müpa.
    A Tony-díjjal és három Grammy-díjjal is kitüntetett énekesnő hat évtizedes pályafutása alatt dolgozott a jazz legnagyobb legendáival, tagja volt többek között a Thad Jones-Mel Lewis Orchestrának, de zenélt Max Roach-csal, Sonny Rollinsszal, Dexter Gordonnal és Dizzy Gillespie-vel is.
    A Take 6 korábban már lépett fel a Müpában. Az amerikai zenekart tíz Grammy-díjjal tüntették ki, emellett a műfajban a legtöbb Grammy-jelölést is ők kapták. A Take 6 a jazz meghatározó, korai műveit feldolgozó új albumát mutatja be júliusban a magyar közönségnek.
    A Scott Bradlee zongorista által alapított Postmodern Jukebox 10. jubileumi turnéja alkalmából látogat Budapestre. Szeptemberi dupla koncertjük a popzene mai és örökzöld dalait dolgozza át swingesített, jazzesített, doo-woposított, soulosított, Motown-hangzású hangszereléssel - áll a közleményben.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO