Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Hotel Sopron bemutatja: Sky Wellness

2018. október 24.

Tovább színesedik a soproni szálláshelyek szolgáltatási palettája: a GYSEV Zrt. tulajdonában álló Hotel Sopronban felavatták az első vidéki, városi panorámát nyújtó „Sky Wellness” részleget.

Sopron egyetlen nagyméretű négycsillagos szállodájaként fontosnak tartjuk, hogy a vendégeinknek nyújtott szolgáltatásunk színvonalában ne csak a szinten tartásra törekedjünk, hanem mindig többet és jobbat biztosítsunk. Emiatt dolgoztunk ki egy rövid- és középtávú fejlesztési stratégiát. 2017-től már két szinten, prémium minőségű szobákkal várjuk vendégeinket. A szálloda megépítésének 35. évfordulójára pedig az országosan is egyedi, panoráma-wellness részlegünk is elkészült” – mondta az avatón Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója. Az átadó ünnepségen Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő hangsúlyozta: örömmel vették a nagy múltú Hotel Sopron beruházását, hiszen a város minden olyan fejlesztést támogat, amely minőségi előrelépést jelent Sopron turisztikai vonzerejének növelésében.

„Ablak a városra”

A Hotel Sopront rendkívül könnyű megközelíteni: az osztrák-magyar határtól 6 km-re, csendes környezetben várja vendégeit, csupán néhány kilométerre a történelmi belvárostól. A hotel, ahonnan páratlan kilátás nyílik Sopron jelképére, a Tűztoronyra, 1983-ban épült, így idén ünnepli 35. születésnapját. Az elmúlt évtizedekben számtalan átalakuláson és újításon esett át: 100 szobájából 20 került felújításra 2009-ben, 2012-ben a komplett 2. emelet következett, öt évvel később pedig az 1. emelet, valamint az 1. és 2. emeleti folyosók, így 2017 végére a hotel összes szobája és az azokat összekapcsoló folyosók megújultak. 2018-ban az eddigi legnagyobb átalakítás vette kezdetét, és a fejlesztések az idei évvel sem érnek véget: a hotel vezetősége már a kültéri medence rekonstrukcióját, a földszinti terek átalakítását és a harmadik emeleti szobák megújítását tervezi.

Az első vidéki Sky Wellness – ahol az ág a vizet éri

A hotelben korábban nem volt lehetőség wellness rész kialakítására, ám 2018-ban a GYSEV Zrt. vezetősége elérkezettnek látta az időt, hogy egy januártól októberig tartó beruházás keretében létrehozza a hotel legfelső, 3. emeletén a wellness részleget. Októbertől a 180°-os üvegpanorámás Sky Wellnessben a vendég a jakuzziban ülve egyszerre élvezheti az esti város és a Tűztorony fényeit, vagy napközben figyelheti a nyüzsgő belvárost és a háztetőkön játszadozó napsugarakat. A modern környezetben a városi panorámás jakuzzi mellett a hegyekre tökéletes kilátást biztosító finn szauna, infraszauna és sókabin, jégkút, dézsás zuhany és gőzkabin is helyet kapott, emellett a Szent-Mihály templomra néző kondicionáló terem, pihenőtér és öltözők, masszázs helyiség és egy bár is várja a vendégeket, kis, nyitott terasszal.

A Hotel Sopron étterme

A hotel 250-300 fő befogadására alkalmas étterme az elmúlt évtizedekben leginkább a rendezvények étkeztetéséről, a tömegek kiszolgálásáról szólt. 2017-ben a szálloda vezetősége elérkezettnek látta az időt nyitni a modern gasztronómia irányába: új konstrukció, új ötletek jöttek. Az étlapon már az a la carte vonal is fontos szerephez jut a félpanzió és a reggeli mellett, mely utóbbi minden nap változó kínálatot biztosít a vendégeknek. A büféasztalos reggeli hat fajta melegételt és ugyanennyi felvágottat vonultat fel friss pékáruk és tejtermékek kíséretében. Italok terén sem szűkebb a választék, a szokásos kávé- és teakínálat mellett gyümölcslevek és ivójoghurtok is megtalálhatók a büféasztalon. A konyhán pedig megjelent Csomós András séf, hogy új szemlélettel új ízvilágot teremtsen.

A séf

A gönci református családból származó séf, miután Írországot megjárta, a ma már legjobbak közé tartozó vidéki éttermek konyháját építette fel. A debreceni IKON étteremben kezdte sous séf-ként, majd a Miskolcon található Dűlő étterembe igazolt. Ezután következett Egerben a Macok bisztró és borbár, majd újra az IKON – immár séfként, s legújabb megállóként a Hotel Sopronban található étterem konyhája. András szakmai életében a legfontosabb origó a minőségi gasztronómia felépítése és prezentálása. „Ma sokan szeretik „újra gondolni” a klasszikus ételeket, én sokkal inkább hiszek a tradíciók életben tartásában, a technológiai fejlődés követésével. Azt gondolom, fontos küldetése a vendéglátásnak, hogy az alapanyagok minél szélesebb körű felhasználását bemutassa, és utat találjon az emberek ízlésvilágához.” A Hotel Sopron éttermébe érkező vendégek számos tradicionális magyar étellel találkozhatnak, nem megfeledkezve a nemzetközi gasztronómia szereplőiről sem. Csomós András és kollégái figyelmet fordítanak a különböző ételérzékenységgel bíró vendégekre is – természetesen nem csak az a la carte étkezéskor, hanem a reggeli menü összeállításakor is.

Vinosseum Borház, a poncichterek birodalma

A különleges, 300 éves bor – és rendezvényházba érkező vendégek betekintést nyerhetnek a soproni borvidék titkaiba, és megismerhetik annak legnemesebb borait. A pincerész kitűnő helyszíne lehet vacsorával egybekötött borkóstolóknak, melyen felsorakozhatnak a soproni borosgazdák (poncichterek) különleges ételei is.

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO