Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A hétvégén rendezik meg a Gül Baba Kulturális Fesztivált

2021. szeptember 18.

A magyar és a török nemzet kultúrájában felfedezhető hasonlóságokat és összefonódásokat mutatja be a Gül Baba Kulturális Fesztivál, amelyet a hétvégén, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat részeként tartanak meg Budapesten.

A Gül Baba Örökségvédő Alapítvány pénteki tájékoztatás szerint a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely olyan fesztiválnak ad otthont, amely az egész családnak szórakozási lehetőséget nyújt.
    A fesztivál programjának összeállításakor, a fellépők kiválasztásakor a szervezők kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a rendezvény mind a történelem, mind Gül baba és a török kultúra iránt érdeklődők számára színes programokat nyújtson.
    A programban szerepelnek magyar és török koncertek, mesemondás, kézműves programok, tárlatok és tárlatvezetések, valamint játszóház és gyereksarok is várja az érdeklődőket. Szombaton koncertezik Rosta Géza, a Bordó Sárkány, Afronauta, valamint a Török Tilla Folk Experience, emellett Yunus Emre verseiből felolvasást tartanak.
    Vasárnap Kovácsovics Fruzsina, Mesi&Arfit Erdem, a Kerekes Band és a Szirtes Folk Band koncertje várja az érdeklődőket a II. kerületi Mecsek utcában.
    A nagyközönség a fesztiválon találkozhat először a magyarországi oszmán-török emlékeket bemutató virtuális kiállítással. A háromnapos rendezvénysorozat ingyenesen látogatható.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO