Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A héten elkezdődik a huszadik CineFesthez kapcsolódó programsorozat Miskolcon

2024. április 08.

A héten kezdődik a huszadik CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál jubileumát ünneplő programsorozat a vármegyeszékhelyen - mondta a fesztivál igazgatója a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

     Bíró Tibor kiemelte: voltak már a filmfesztivál huszadik évéhez kapcsolódó programok idén, de a "lényegi események" ezen a héten indulnak. Csütörtökön ugyanis a hatvanéves Miskolci Rövidfilm és Televíziós Fesztivál történetét felelevenítő kiállítás nyílik a Sub Rosa Cafe-ban - tette hozzá.
    Megjegyezte: a szeptember 6. és 14. között zajló CineFest elmúlt húsz évének emlékeiből rendeznek kiállítást a Művészetek Házában (MÜHA), a tárlat péntektől május ötödikéig lesz látható. Emellett pénteken a MÜHA Uránia termében délután öt órától kerekasztal-beszélgetést is szerveznek, melyen az egykori rövidfilm és televíziós fesztivált, a CineFest szervezőivel pedig az elmúlt húsz év történéseit idézik fel.
    Bíró Tibor megjegyezte, a fesztiváltörténeti programok mellett egy gasztronómiai rendezvénnyel is készülnek, melynek célja, hogy a fesztivál jubileuma alkalmából néhány film országának konyhaművészetét bemutassák.
    Pénteken Franciaország lesz a középpontban, ugyanis a MÜHA Uránia termében a Jeanne du Barry - A szerető című filmet vetítik le, mely a tavalyi CineFest nyitófilmje volt, június hetedikén pedig Olaszország lesz a fókuszban, a Fényes jövő című film apropóján.
    Május 10. és 12. között "kertmozi fesztivált" rendeznek a Csengey-kertben, ahol a CineFest elmúlt éveinek legsikeresebb magyar alkotásait vetítik szabadtéren, köztük a Külön falka, a Nyugati nyaralás, a Hat hét és a Magasságok és mélységek című filmeket. Az esemény nyitónapján a Mesterjátszma című alkotást vetítik, az eseményen Tóth Barnabás, a film rendezője is ott lesz - ismertette a fesztiváligazgató.
    Veres Pál polgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a CineFest elválaszthatatlan Miskolctól, és a filmfesztivál már európai szinten is elismert brand.
    Madaras Péter, a CineFest programigazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy az idén az eddigieknél egy "jóval nagyobb volumenű, izgalmasabb, látványosabb" fesztiválra készülnek különleges vendégekkel, filmprogramokkal és szabadtéri eseményekkel.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO