Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Daubner Cukrászda és a New York Café is felkerült a rangos angol gasztroportál, a TasteAtlas listájára

2023. október 06.

A Daubner Cukrászda a rangos 14. helyet, míg a New York Café Budapest a 32. helyet tudhatja magáénak a népszerű angol gasztroportál, a TasteAtlas, „150 Most Legendary Dessert Places in the World” címmel kiadott gyűjteményében.

    A világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló angol gasztroportál, a TasteAtlas listáján két magyar cukrászda is helyt kapott: a Daubner cukrászdát 14. helyen rangsorolták, míg a New York Café a 32. helyen szerepelt.

    Ahogy a neves portál kiemeli, egy-egy bonyolultabb édesség tekintetében, a konyhaművészet már-már a tudományosság szintjére lép az elkészítés közbeni kísérletezések révén. A vendéglátóhelyek között pedig vannak olyanok, melyek kitűnve a többi közül, egyszersmind az elkészített édességen túl történelmi ízelítőt is adnak. Vannak, akik a hagyományőrzés mesterei, más helyek pedig épp az újításban járnak élen, hogy a következő generációk példaképei lehessenek.

    A 14. helyen jegyzett Daubner Cukrászda, melyet 1901-ben alapítottak, mára a főváros egyik legjobbjává vált. A TasteAtlas a cukrászda dobostortáját emelte ki a kínálatból.  Tradicionális helyről, tradicionális választásnak bizonyul a dobostorta, melyből az elsőt 1944-ben alkotta meg egy pesti cukrászmester, és az akkor cicomás, többemeletes torták közül letisztult egyszerűségével emelkedett ki. A Daubner pedig őrizve a hagyományt, tovább emelte a torta fényét. A gasztroportál az ízek és textúrák tökéletes egyensúlyát méltatta, amely hűen követi a hagyományos receptet.

    A szintén rangos 32. helyre sorolt, 1984-es alapítású New York Café, ezúttal csokoládétortájával írt történelmet. A portál megemlíti, hogy a kávéházat "a világ legszebb kávéházaként" tartják számon, és édességein túl az ott megforduló neves írók, művészek és értelmiség emlékezete is öregbíti annak hírnevét. Ennek a pompás épületnek ilyen formán élő történelemmel átitatott falai között pedig a torta nem csupán egy desszert, hanem érzéki élvezet.

    A két hely többek között olyan neves helyekkel osztozkodik a sikeren, mint amilyen az 1. helyre sorolt Pastéis de Belém Lisszabonban, vagy a 9. helyen említett Café Tortoni Buanos Airesben.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO