Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Cabaret Medrano a Katona József Színházban

2023. október 12.

Negyedik lemezét készítette el a Cabaret Medrano. A zenéjében és szövegeiben Budapest sokszínűségét lefestő, 22 éves zenekar pénteken a Katona József Színházban mutatja be új anyagát.

A Visszatérni délre című album dalait különleges, dramatizált, vizuális effektekkel és apró jelenetekkel színesített másfél órás műsorban játsszák el, kiegészítve korábbi szerzeményekkel.
    Mint az esemény közösségi oldalán olvasható, a Cabaret Medrano új lemezén megelevenednek a fővárosra jellemző jelenetek és hangulatok: az utcán kiabáló szódaárus, a gangon napozó félszemű macska vagy egy szürke kórterem ridegsége. A csapat emellett hajóutat vagy korzikai és andalúziai tájakon barangolást is felidéz.
    Az együttes vezetője, Kamondy Imre kilenc évig volt a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja, és számos filmben is szerepelt. Zenekarával rendszeresen lép fel különleges helyszíneken: tartottak már lemezbemutatót a Fővárosi Nagycirkuszban és több színházban .
    A Cabaret Medrano dalaiban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a dzsessz és a sanzonok világa. A kisemberek hétköznapjairól mesélő szövegeik rokonságot mutatnak kelet-európai írók (Hrabal, Mrozek) világával.
    A zenekar Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából, az átalakuló Vadsanzon zenekarból született 2001-ben. A Cabaret Medrano eddig három albumot (Éjszakai járat - 2007; Ez mind nem volt - 2010; Esővonat - 2014) készített.
    A pénteki koncerten fellép Kamondy Imre (ének, tangóharmonika), György Andrea (ének, hegedű), Vörös László (zongora), Strausz Eszter (fuvola, szaxofon), Horváth Gábor (basszusgitár), Nagy Balázs Krisztián (gitár), Szert Zsigmond (dob, szájharmonika, vokál) és Dudás Zsombor (ütőhangszerek, vokál) A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO