Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Best of Budapest & Hungary különdíjasai 2018-ban

2018. április 16.

Immár 25. éve, hogy minden tavasszal megrendezzük a Best of Budapest & Hungary Díjkiosztó Gálaestet, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazzuk. Az esemény a magyarországi gasztronómia és vendéglátás egyik legnagyobb szabású és legrangosabb ünnepe, melyen nem csupán a szállodaláncok, szállodák és éttermek legfőbb döntéshozói vannak jelen: nagy érdeklődést mutatnak a hazai üzleti élet véleményformáló személyiségei, külföldi cégek vezetői és képviselői, valamint a hazánkban szolgálatukat teljesítő diplomaták is. S hogy miért? Mert szeretik és értékelik a magyar vendéglátás és gasztronómia jellegzetes ízeit és magas színvonalát, s mert elsőként szeretnének gratulálni a szakma legjobbjainak, akik ezen a gálán veszik át a Best of Budapest & Hungary különdíjat. Idén tizenhárom remek szakembernek nyújtottunk át különdíjat április 14-én, a Budapesti Kongresszusi Központban.

ÉLETMŰDÍJ: Fehér Zoltán
Zoltán a modern gasztronómia kialakításában jár élen: étterme, a Cyrano számos magyar mesterszakács számára szolgált kezdőműhelyeként. Zoltán képes folyamatosan megújulni, kísérletező kedvű, ötletekből soha nem fogy ki, és ördögi ügyességgel komponál különleges és ízletes fogásokat. Vendégei egyedi, magával ragadó atmoszférával találkoznak a már 25 éves Cyranóban - nem csoda, hogy törzsvendégekké válnak mind.

AZ ÉV GASZTROVÁLLALKOZÓJA: Hegyi Attila
A „Casual-Catering” magyarországi megtestesítője. A rendezvényszervezés emblematikus figurája, aki megreformálta a csévingek es hidegtálak világát. Hosszú éveken át tartó verejtékes munkával elérte, hogy mára a minőség egybeforrt az általa megalapított Albatros Party Service-szel. Újabb kihívásokat keresve - illetve saját bevallása szerint szakmai hiúsága által vezérelve – megnyitotta fine dining éttermét, a TAMÁt.

AZ ÉV SÉFJE: Marvin Gauci
A minőség, az elegancia és a magaszintű kiszolgálás lágyan átitatott lounge zenével találkozik a Caviar & Bull étteremben, ahol Málta sztárséfje, Marvin Gauci dolgozik, s ahol fenomenális ötleteinek semmi nem szab határt. Hazánkban tavaly nyitotta meg kapuit az étterem, és máris üde színfoltja lett a budapesti gasztroszcénának. A vendéglátásba Marvin már 13 évesen beleszeretett, akkor kezdett el kisegítőként dolgozni, iskola mellett egy máltai szállodában. Gyakorlatát Írországban végezte, azonban végül hazahúzta a szíve. Első éttermét, a Tarragont 2007-ben nyitotta, ezt követte a Buddhamann és a Dinner in The Sky 2016-ban, illetve a máltai Caviar & Bull.

AZ ÉV CUKRÁSZA: Mázás István
A hazai cukrásztársadalom megkerülhetetlen és meghatározó személyisége, a The Ritz-Carlton, Budapest cukrászmestere Mázás István, akinek számos mesterműve közül, ha csak egy kakaószorással is, de kiemelkedik az egyik büszkesége: a royal csokoládé. Aki egyszer is kóstolta a szakma „Mazijakent” ismert mestercukrász kezei alól kikerült műremekek egyikét, az biztosan örökre emlékezni fog rá. István nagyon büszke arra, hogy az első macarone-ok az ő hathatós közreműködésével látták meg a napvilágot Magyarországon.

AZ ÉV PÉKJE: Juhász Mihály
Ha kreativitásért és névválasztásért is díjat osztanánk, egész biztos, hogy a Jacques Liszt kapna egy kitüntetést, de most nem az ötletes nevet, hanem a minőséget magasztaljuk. Juhász Mihály többedmagával nyitotta meg az olasz-magyar pékséget, és szorgos munkával vívta ki az elismerést. A jogász szakma közelebb állt eleinte hozzá, és a paragrafusok szövevényes világából csak szépen lassan tért át és lett a kenyerek főállású mestere: évekig párhuzamosan dolgozott mindkét szakmában, mire a talárt végképp kötényre cserélte, de mostanra már csak Szent Flórián és lisztes Jacques maradt.

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESE – KLASSZIKUS KATEGÓRIÁBAN: Bíró Lajos Bíró Lajos a magyar vendéglátás többszörösen kitüntetett és méltán elismert mesterszakácsa, a hazai gasztro élet fenegyereke, akit a hófödte lankák, vagy egy szeles időben kieresztett vitorla éppúgy lázba hoz, mint egy ízletesen elkeszitett libamáj. Paksól indult, karrierje során számos helyen megfordult, kiteljesedni a Bock Bisztróban tudott. Mentorának Kiss Jánost tekinti, akitől például a sous vide-álás alapjait tanulta. Egy interjúban azt mondta, hogy ha csak egy ételt ehetne élete végéig, az a paprikás krumpli lenne, uborka salátával. Nos, ha nekünk is lehet egy választásunk, akkor annyit kérünk, hogy ő készítse el.

AZ ÉV BUDAPESTI ÉTTERMESE – Modern KATEGÓRIÁBAN: David & Leora Seboek
Ritka, hogy egy házaspár a legnagyobb harmóniában él hosszú-hosszú évek óta, ráadásul úgy, hogy közös vállalkozásként egy fine dining éttermet vezetnek. David és Leora harmonikus kapcsolatának szülötte a Baraka étterem, mely a francia-ázsiai fine dining konyha szerelmeseinek törzshelye, s mely több költözést követően két éve megtalálta ideális otthonát: a Dorottya Palotát. A sikkes enteriőr Leora szépérzékét dícséri, a csodás kenyerek az eredetileg pékmester David megszállottságának eredménye, brazil séfjüket pedig együtt választották.

AZ ÉV VIDÉKI ÉTTERMESE: Kovács Károly
Egy álom megvalósult, ráadásul egy olyan csodás helyen, mint a mádi borvidék: a Gusteau Kulináris Élményműhelyben lehetetlenség csalódni, konyhája kiváló, az itt készülő ételkölteményekhez csodásan harmonizáló bor dukál. A fine dining éttermet Kovács Károly álmodta és alkotta meg, aki a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet egyik tulajdonosaként küldetésének tekinti, hogy a termelőhelyet hűen bemutató borokat készítsenek.

AZ ÉV GASZTROBORÁSZA: Szepsy István
A Mádi Kör alapítója, idősebb Szepsy István borai messze földön keresettek. Hogy csak a brit piacot említsük: a londoni Ducasse Restaurant borlapján foglal el előkelő helyet a 6 puttonyos Aszú illetve a Szamorodni. A Szepsy család bortermelése egészen a 16. századig nyúlik vissza, ettől kezdve a Tokaji borvidék és a Szepsy név elválaszthatatlan egymástól. Idősebb Szepsy István, akit méltán neveznek Tokaj-Hegyalja borászlegendájának, hosszú munkával teli éveit számos elismerés koronázza.

AZ ÉV GASZTROSHOWMANje: Czinege Tamás
Kezdetekben egy spájzajtón keresztül nyitott világot a közönség számára (ez volt a Spájz-a-szájban), majd Lipócia legjobb „sarki fűszerese” lett, mostanában pedig „füstölögni” szeret (BBQ és Gastro-Hack). Az ország „Czini Ura” frappáns és utánozhatatlan stílusával a hazai gasztrokultúra egyik legeredetibb alakja, akinek előadásai és gasztro-turnéi élményszámba mennek.

AZ ÉV BUDAPESTI SZÁLLODÁSA: Stephan Interthal
Stephan Interthal, a nagy visszatérő, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben első regnálása során (1997-2004) már levezényelt egy felújitást, és most, hogy visszatért, ismét „renovál”. Egy ilyen időszak számos megpróbáltatással és nehézséggel jár, ami határozott, előretekintő és magabiztos vezetőt kiván. A szakmában eltöltött majd’ 3 évtized alatt Stephan Interthal kiegyensúlyozott, elkötelezett és profi szakemberré vált. A vendéglátás örök szerelem számára, amit állandó mosolya és a vendégekhez való hozzáállása hűen tükröz. Imádja Budapestet, egy jó bort soha nem utasít vissza, illetve a sasok és sólymok megszállottja, amiket swingje állandó tökéletesítésével próbál elkapni (golf).

AZ ÉV VIDÉKI SZÁLLODÁSA: Eppel Krisztián
Szépérzék, kifinomult ízlés és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettség találkozik Eppel Krisztiánban, aki olyan egyedülálló és magas színvonalú szállodát hozott létre, amely unikumnak számít a magyar tenger partján: a Villa Vitae Balatonfüred mediterrán hangulatú boutique hotelje, ahol a kikapcsolódni vágyó egy pohár bor mellett a szőlő birtokok csodás látványán túl a Balaton mesés világával találkozhat.

KÜLÖNLEGES ELISMERÉS A VENDÉGLÁTÁS TERÜLETÉN FELMUTATOTT TELJESÍTMÉNYÉRT: Rick Enders
Egy speciális díj egy speciális embernek. 2014-ben új korszak kezdődött a budapesti Marriott Hotel történetében. A holland Rick Enders állt a szálloda élére, aki azonnal munkához látott, és a dunaparti monumentum ismét meghatározó részesévé vált Budapest elit vérkeringésnek. Aki nem ismerné, Rick nem csak kiváló szakember, hanem családapa és barát is. Egyik szemünk sír, a másik nevet, mikor hasonló sikereket kívánunk a következő állomáshoz, amit a hetekben kezd meg a dohai Marriott Marquis élén. Köszönjük, hogy alázatos munkájával és mindig mosolygós természetével színesebbé, úgymond „GEZELLINGgé” tette a budapesti vendéglátás mindennapjait.

Champions of Tourism

A 25. évfordulónkat megünneplendő, a kiadó megalapította a Best of Budapest & Hungary ‘Champion of Tourism’ díjat – ezt kilencen vehették át a szombati díjátadó gálán: Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Váradi József, a Wizzair vezérigazgatója, Sameer Hamdan és Zuhair Awad – a Mellow Mood Group alapító-tulajdonosai, Tamás Miklós, a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet elnöke, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor, az EVENTREND HOLDING alapító-tulajdonosai, valamint Niklai Ákos, a HOTREC alelnöke. A Danubius Hotels Nyrt. igazgatóságának 2013-ban elhunyt elnökének, Sir Bernard Schreiernek a kiadó postumus díjat ítélt.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO