Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A Balatonfüredi Borheteken mutatkozik be a Buborékok Nyara bormarketing-kampány

2023. augusztus 06.

A pénteken kezdődött Balatonfüredi Borheteken mutatkozik be a Magyar Bormarketing Ügynökség első belföldi kampánya, a Buborékok Nyara, amely a magyar fröccs, pezsgő, habzóbor, a bor- és pezsgőkoktélok népszerűsítését tűzte ki céljául.

    Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos a Balatonfüredi Borhetek megnyitóján - az esemény fővédnökeként - hangsúlyozta: kampányuk az Y és Z generációk tagjait célozza meg, lebontva a borral kapcsolatos prekoncepciókat, megmutatva annak friss és innovatív arcát, és felhívva a figyelmet a kulturált borfogyasztásra.
    A kormánybiztos emlékeztetett: az elmúlt időszakban a borászok és a borfogyasztók sok kedvezőtlen hírrel nézhettek szembe, egyrészt a csökkenő szőlőterületekkel, a borkedvelők idősödésével, a magyar bor alacsony exportárával, az emelkedő költségekkel és a konkurenciával.
    A Magyar Bormarketing Ügynökség megalakulásával és a Magyar Bormarketing Stratégia elkészítése során számos kitörési pontot sikerült azonosítani a bormarketing területén - mondta Rókusfalvy Pál.
    Ismerjük a magyar borok és borászok értékeit, illetve azokat a kulturális és gasztronómiai értékeket, amelyeket a kulturált borfogyasztás élménye nyúlt - jelentette ki. Hozzátette: a Balatonnál külön jelentősége van a borturizmusnak.
    Rókusfalvy Pál a borhetek megnyitója előtt elmondta: az alkoholos termékeken belül a bor 23 százalékos részesedéssel csak a harmadik a piacon a sör (40 százalék) és a tömény italok (30 százalék) mögött.
    Kevés olyan alkoholos ital van, amely olyan kultúrával és tradícióval bír, mint a bor, és ez a tradíció a fiatal, innovatív borászokkal együtt képes lesz megújítani az ágazatot - foglalta össze a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos.
    Az augusztus 4-27. közötti Balatonfüredi Borheteken a Balatonfüred-Csopaki Borvidék huszonnégy borásza harminc fajtából csaknem háromszáz féle bort kínál a Tagore sétányon.

 

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO