Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A 9. Pozsonyi Piknik

2017. augusztus 31.

Szeptember 2-án, szombaton 10-21h között a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között kínál a Piknik sokszínű, klasszikus és kortárs kultúrát százféle műfajban.

  Újlipótváros civil kulturális fesztiválja mára az ország egyik legnagyobb kulturális seregszemléje. Szeptember 2-án, szombaton 10-21h között a jól bevált helyszínen, a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között kínál a Piknik sokszínű, klasszikus és kortárs  kultúrát százféle műfajban. Piknik-hagyomány a tematikus utcák sora. Idén ez a színházak esetében parkká bővül, oly sok budapesti és vidéki társulattal és művész kedvencekkel találkozhatnak az érdeklődők és rajongók a Szent István park keleti oldalában, a Balzac utca torokolatánál.  A társulatok pavilonjainál külön programok, jegyek és bérletek is várják az érdeklődőket.   

Újdonság a 2017. évi Pozsonyi Pikniken a „Képzőművészek utcája”, benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett élőben követhetik neves festők alkotó munkáját. A résztvevő művészek: Kőszeghy Flóra, Czanik Mátyás, Menetmen és Weiler Péter. A Pikniken készült képekre licitálni lehet majd, s a bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját fogja segíteni. A további tematikus utcák a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca, idén a Radnóti Miklós utcában, a civil- és média sor, melyből az atv 16h után műsorát is sugározza. A Gyerek - Piknik programjairól idén a Hatszín Teátrum gondoskodik, Gálvölgyi Dorka vezetésével.  A két  „felnőtt” színpad fellépői között lesz – messze a teljesség igénye nélkül – a Vígszínház, a 30. születésnapját ünneplő Padlással és Presser Gáborral, Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő. Szombathelyről jön Jordán Tamás, először lép fel a Piknik színpadán a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Dumaszínház, sőt, a Rippel fivérek. Visszatérő sok más mellett a József Attila Színház, a Magyar Színház, a Thalia, az Operettszínház, a Szent Efrém kórus, a Vidám Színpad idén 65. éves jubileumi műsorával, az elmaradhatatlan Lukács Sándor, a világhírű  swing formáció:  a Fats Jazz Band, a Trafó táncosai. Szenzáció lesz a Tünet Együttes a 91 éves Fahidi Évával, Tordai Teri és Horváth Lili egy anya-lánya közös Pataki Éva darabbal. Varnus Xavér pedig egy komplett orgonát hoz a helyszínre, hogy a közönség kedvenc műveit eljátssza, s a sor hosszan folytatódik. 
Kötelező Piknik – kellék a zsíros kenyér, a tombola és a pozsonyi kifli. Utóbbit újra a Szlovák Kulturális Intézet kínálja a látogatóknak. A kortárs írók idén rekord számban a könyvutcában dedikálnak, és sok helyi programra készül a további, közel 300 kitelepülő művészeti, kulturális, civil és egyéb szervezet az Újpesti rakparton és mellékutcáiban. A Pikniken kiállítók mintegy 70%-a Újlipótvároshoz és környékéhez kötődik.

A 9. éve rendszeresen megrendezett Pozsonyi Piknik ötletgazdája Bächer Iván író és Rédei Éva könyvesbolt tulajdonos volt. A több tízezer látogatót vonzó civil kulturális fesztivál rendezője a Pozsonyi Piknik Egyesület, melynek kizárólag magánszemélyek a tagjai. A rendező csapat vezetője Bubics Ádám.  Az Egyesület a rendezvényt a helyszíni kitelepülési díjakból, pályázatokból és támogatásokból szervezi. Fontos támogatók és partnerek  a XIII. kerületi Önkormányzat, a XIII. Közszolgáltató Zrt., a BUM Bevásárló és Tematikus utcák,  a Hatszín Teátrum, a budapesti Szlovák Intézet, a Koratex, a Lipócia Bisztró, a Húsimádó, a Kult13,  a from Sea, a Jókenyér, a Gere pékség.  

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO