Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A 7szög az új superior a gasztronómiában

2021. november 12.

A Kantinetta One megnyitásával új alapokra helyezték a hazai önkiszolgáló éttermekkel kapcsolatos elképzeléseinket: kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

Az eseményen Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külügyi államtitkára köszöntötte a vendégeket és adta át gratulációját az éttermet megálmodó és üzemeltető Waldorf-Catering Kft.-nek. Hangsúlyozta, hogy a minőségi vendéglátás, illetve annak fejlesztése a Kormány számára kiemelten fontos napjainkban is. Ennek egyik biztosítéka lehet a „VNT-2020-1” Versenyképesség Növelő Támogatási program, melynek a Kantinetta is az egyik pályázója és nyertese volt.

A pezsgő és vonzó munkahelyi környezet megvalósítása az egyik legértékesebb és legnehezebb HR feladat, melyet napjainkban a pandémia home office-ra gyakorolt hatása is erősen megnehezít. A fiatal generáció esetében a munkahelyválasztásnál a jövedelem már korántsem az egyetlen döntő tényező: a kiegészítő szolgáltatások minősége soha nem volt ennyire fontos. Az új Kantinetta brand ezeknek a megnövekedett igényeknek próbál – az irodaparkban jelen lévő vállalatokkal együttműködve - megfelelni.

„A Waldorf cégcsoport mindig valami újat szeretne létrehozni, mindig olyan utcába megyünk be, ahol még senki sem járt… Ebben az esetben sem volt ez másként, hiszen egy önkiszolgáló éttermet építettünk 5 csillagos feltételrendszerben és ehhez a „könnyű feladathoz” még hozzácsatoltunk egy 4000 adagos termelőkonyhát is.” – mesélt az elmúlt időszakról köszöntőjében az életet mindig könnyedséggel és humorral kezelő Selmeczi Vilmos tulajdonos, ügyvezető.

A legelső, brand-teremtő Kantinetta étterem - a maga laza eleganciával és csipetnyi rusztikusságával - 600 négyzetméteren 1200-1500 fő étkeztetését tudja egy nap alatt magabiztosan ellátni. A technikai és technológiai innováció volt a tervezés és a megvalósítás mozgatórugója: a rendszert működtető számítógépes háttérprogram a teljes gyártást, termelést és az áru megrendelését is kezeli. A mai kor szelleméhez igazodva, a Chef a sütőket már otthonról is kezelheti. Az 520 négyzetméteres termelőkonyha – a méretéből adódóan – csak „nagypályás” számokkal dolgozik: a Rathional sütőkben egyszerre 3 x 360 db csirkecomb süthető meg, míg a billenő üstökben egyszerre 750 db kacsacomb konfitálható.
A Kantinetta fókuszpontjaként is szolgáló konyha az olasz alapanyagok szentháromságára épül: a frissen szedett paradicsomra, az igazi szakértelemmel készült tésztára és az extraszűz olívaolajra. A napi menük, a chef és Kantinetta ajánlatok, illetve a széles desszert-kínálat mellett – a Grand openinget követően – látványkonyhakánt is funkcionáló Pasta bár, illetve à la carte étlap várja majd a minőségi étkezésekre vágyó vendégeket reggel fél nyolctól délután öt óráig (az étterem aktuálisan Soft Opening keretén belül üzemel 11.00-15.00 óra között). A különleges Sanremo kávégép, a 100% Italia és a Kantinetta Speciality saját pörkölésű kávék gondoskodnak az irodaház, illetve a külsős vendégek napi energiaszintjéről.

A Kantinetta belső designjának és szellemiségének kitalálásában, illetve kivitelezéseben a BIVA Atelier Kft.-vel működött együtt a teljes koncepciót megálmodó Selmeczi Vilmos. „A nagyvilágban két erősen jelenlévő mozgalom vagy stílus hatott ránk. Építészeti szempontból a skandináv design filozófiája mozgatott bennünket, másrészt a farmtipológia koncepciója, amely átöleli a magyar vidékiséget, építészetileg hidat képez a paraszti történelem és a kortárs életmód között.” – mesélt az inspirációs irányvonalakról Mikics András tulajdonos és vezető tervező.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO