Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A 40 éves Dream Theater újra Budapestre jön

2024. április 09.

Újra Magyarországon ad koncertet a Dream Theater. A világhírű amerikai progresszív metál zenekar, amely idén 40 éve alakult, november 1-jén lép fel a Budapest Sportarénában.

     A zenekar tizenöt év szünet után újra eredeti dobosával, a csapatba nemrég visszatért Mike Portnoyjal lép fel a magyar fővárosban - közölte a szervező Concerto music hétfőn. 

     A Dream Theater két éven át tartó jubileumi turnét jelentett be, és ez az első koncertsorozat Mike Portnoy visszatérése óta. Az európai szakasz huszonhárom várost érint és október 20-án kezdődik. A Dream Theater klasszikusait és a rajongók kedvenceit egyaránt eljátssza. Az együttes eddig tizenhárom alkalommal koncertezett Magyarországon, legutóbb 2022-ben, akkor is a Budapest Sportarénában.

    Az együttes legutóbbi (tizenötödik) stúdiólemeze, A View from the Top of the World 2021-ben jelent meg, és az anyag tavaly meghozta számukra az első Grammy-díjat: az Alien című kilencperces, 17/8-ban írt szám a legjobb metál előadás kategóriában győzött.
    A Dream Theater - John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), James LaBrie (ének), Jordan Rudess (billentyűs hangszerek), Mike Portnoy (dob) - tagjai kimagasló hangszeres tudásáról, a többtételes dalszerkezetekről, valamint a látványos koncertekről ismert, és eddig mintegy 15 millió lemezt adott el világszerte.

    Petrucci és Myung mellett a Dream Theater alapítója volt Mike Portnoy dobos, aki huszonöt év együttzenélés után 2010-ben szállt ki a csapatból, és tavaly tért vissza (a köztes időszakban Mike Mangini volt a dobos). Portnoy a Liquid Tension Experiment projektben is együtt játszik Petruccival és Rudess-szel.

    A Dream Theater korábban már turnézott jubileumot ünneplő lemezekkel (az Images and Wordsszel a megjelenés 25. évfordulóján, 2017-ben, az akkor 20 éves Scenes from a Memory-vel két évvel később). "Ez a két album mérföldkő volt a Dream Theater történetében. Az Images and Words tett fel minket a rockzene térképére, a Scenes pedig az első olyan anyagunk volt, amely egy összefüggő koncepció, történet mentén született" - mondta 2022-ben John Petrucci. A Dream Theater jelenleg stúdióban dolgozik tizenhatodik nagylemezén.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO