Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

A 2023-as év legújabb trendjei az éttermek belső tereinek kialakításában

2023. augusztus 15.

A 21. században a stílus az önazonosság és innováció jegyében kísérletezik, ez alól pedig a vendéglátás és az enteriőr design sem lehet kivétel, ami egyszerre szeretne reflektív és interaktív lenni, ugyanakkor nem csak elérni, de felül is múlni a kor által felfokozott inger-és élményküszöböt. Nézzük meg, mik erre ma a legnépszerűbb fogások!

Környezettudatosan és természetesen

    A klímakrízis, a túlszaporodás a kor kiemelt fontosságú kérdései, így nem kerülhető meg az enteriőr design-ban sem. A látogatók a legmagasabb komfortban is szeretnék azt érezni, hogy jóllétük a lehető legnagyobb mértékben igyekszik a szolgáltatás igénybevétele alatt is szinkrónba kerülni ezzel a korszellemmel. Szinte elvárásként fogalmazódik meg a természetes anyagok használata, az újrahasznosítás, vagy az energiatakarékosság. Így jelenik meg egyre inkább a belső térben az újrahasznosított fa, az éttermi padlók és burkolatok készítésénél, amely sajátos hangulatot, természetes atmoszférát kölcsönöz. Ugyancsak népszerűek a bambuszból készült bútorok, melyek környezetbarát módon biztosítanak egyedi és modern megjelenést. Az organikus textíliák (pamut és len), újrahasznosított csempék, kőburkolatok, melyeken át a tér szabadon lélegezhet. Népszerűek az újrahasznosított fémből készült bútorok is, melyek ipari és modern érzést alakítanak ki a környezetben.

„Dzsungel” a városban

    A "városi dzsungel" trend egy olyan helyszínt hoz létre, ahol a vendégek egyedülállóan harmonikus városi és természetes élményt élhetnek meg. Számos módon elérhető ez a hatás. Népszerűek a térben elhelyezett növények és zöld falak, az organikus anyagok, a „függő ültetvények”, azaz mennyezetről lógó növények, növényi minták, állatábrázolás, vagy azokra utaló attribútumok, mint amilyen a toll, vagy szárny.  Ami pedig mindezt be kell, hogy lengje és elevenné kell tegye, az nem más, mint a természetes, vagy legalábbis természetesnek ható fény.

Merész képzettársítások és sokszínűség

Fontos hangsúlyozni, hogy a színválasztás mindig az adott hely karakterétől és célközönségétől is függ, de hatásosan lehet kombinálni a modern törekvésekkel, hogy emlékezetes és vonzó vendéglátóteret hozhassunk létre. Nem maradhat ki a modern mindennapokból az izgalom, a szokatlanság, a meglepetés ereje, a lendületet adó és energikus színek használata a térben, mint amilyen a sárga, a tengerkék vagy a korall.

Múlt és jelen találkozása

Az letűnt idők emlékezetes légkörét felidéző bútorok, díszítőelemek és melegséget sugárzó színek újra megtalálták helyüket a dizájn palettáján. Az ilyen enteriőr megoldásokkal az étterem elbűvölheti vendégeit, nosztalgikus érzést keltve bennük.  Az asztalok mellett időutazást tehetünk a múltba, miközben a finom falatok és kifinomult italok a jelen luxusát és ízkavalkádját kínálják. Az étterem egyedi arculatot kölcsönözve egy olyan izgalmas világot teremt, ahol a múlt és a jelen kifinomult eleganciával fonódik össze.

Színvonal és kényelem

Az enteriőr design területén az éttermek egyre inkább figyelmet fordítanak a prémium kényelemre a szolgáltatások magas színvonalára. A kényelmes ülőhelyek, puha párnák és minőségi textíliák olyan luxus érzetet teremtenek, ami már az érkezéskor is átjárja a vendégeket. Az étteremben található minden elem a vendégek komfortját és élményét szolgálja, legyen szó a finom ételekről vagy a gondosan megtervezett, elegáns berendezésről. Nem csupán a kulináris élvezetek, hanem a kifinomult kiszolgálás és a letisztult atmoszféra is részét képezi a vendéglátásnak. Egy exkluzív élmény minden részletében megmutatkozik, és az éttermek pontosan ezt a teljes élményt igyekeznek nyújtani minden látogatójuknak.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO