Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

32. Mesterségek Ünnepe

2018. augusztus 15.

Hamarosan kezdetét veszi a 32. Mesterségek Ünnepe. A fesztivál hagyományosan a Budai Vár történelmi falai között zajlik, négy napon át, idén augusztus 17-20. között. Fókuszban a szövés-fonás.

Kavargó forgatag, a népművészet kitűnő mesterei, színpadi programok, népi játékok, gasztronómiai csábítások a Budai Várban. Ez csak egy szelete mindannak, amelyet évről évre kínál a Mesterségek Ünnepe. Kicsik és nagyok egyaránt ismerkedhetnek kultúránk kincseivel ilyenkor - mert lássuk be, gombot varrni is alig tudunk, nem hogy szőni, fonni, köpülni... és még sorolhatnánk a végtelenségig. Persze ez alatt a pár nap alatt nem képtelenség elsajátítani minden csínját-bínját a legkülönfélébb mesterségeknek, de nem is ez a cél. A cél az, hogy jobban megismerhessük a még élő, ám ritka kézműves hagyományokat, amelyek mögött a régmúlt emberének találékonysága, ízlése és kitartása is érződik. 

Az idei rendezvény díszvendége Mongólia, a kiemelt téma pedig a népi mesterségek egyik legősibb, 9000 éves ága, a szövés és a fonás. Szokás szerint színpadi programok, koncertek, táncelőadások és gasztronómiai bemutatók színesítik a programot.

Bővebb infók

Vissza Még több hír
 
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO