Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2019

2019. április 15.

Az immáron 26. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye. Hagyományosan a Millenáris Park látja vendégül az eseményt, idén április 25-28. között.

A nagyközönség számára nyitott vásár minden tavasszal a magyar könyvkultúrát ünnepli, a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselőinek (25 ország közel száz neves alkotója) részvételével, közel 50.000 kötetet és több száz újdonságot felvonultatva. Mint minden évben, idén is lesznek író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók és kiállítások. Az esemény díszvendége Karl Ove Knausgard norvég író, vele együtt egész Norvégia is fókuszba kerül.

A Könyv és a Szerzői Jog Világnapja

Árpilis 23-án összefonódik a szerelem, az irodalom, és Cervantes valamint Shakespeare halála mellett egy keresztény szent hőstettére is emlékezünk. A szent nem más, mint György, a sárkányölő (Sant Jordi), aki egy katalán legenda szerint legyőzött egy sárkányt, ezzel megmentve egy királylányt, akinek átnyújtott egy rózsát, mely a sárkány véréből változott át vörös szirmú virággá. György lovag ezzel megteremtette a Rózsák Ünnepét, mely 1923-ban összefonódott a Könyv Ünnepével, s hagyománnyá vált, hogy ezen a napon a hölgyek könyvet ajándékoznak az uraknak, akik ezt rózsával viszonozzák. „A rózsát a szerelemért, a könyvet az örökkévalóságért”.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO