Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

15 éves a VeszprémFest

2018. június 26.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is kivételesen színes zenei kínálattal várja vendégeit a VeszprémFest, amely a kezdetek óta a világklasszis előadók és az igényes zenére fogékony közönség találkozóhelye. Idén is lesz világzene, soul és blues, egy este pedig az operarajongóknak kedveznek a szervezők: egy színpadon énekel José Cura, Miklósa Erika, Rost Andrea és Ramón Vargas.  Július 11-14. között irány Veszprém!

A 2003-ban útnak indított zenei fesztivál híres arról, hogy nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett, és a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre - idén immár 15. alkalommal - a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba ezen műfajok rajongóit a környékről, a régióból, az egész országból, sőt, a környező országokból is. Az idei húzónevek: Amy MacDonald & Aloe Blacc, Joss Stone és Ziggy Marley.

Helyszín

A fesztivál szabadtéri helyszínének háttereként 13 éven át a Veszprémi Vár érseki palotájának gyönyörű barokk épülete szolgált. A palota felújítása miatt 2017-ben a nagyszínpad leköltözött a nem kevésbé festői História Kertbe, az egykori érseki pihenőkertbe, ahol impozáns környezetben, a Séd patak partján várta, és várja 2018-ban is négy estén át közönségét. A koncert helyszín a várhegy alján, annak keleti oldalán terül el egy parkban, északi oldalát az egykori pihenő felújított patinás épülete, nyugati oldalát a vár parapetszerűen a horizontra rajzolódó kontúrjai, míg délről a belváros, az Óváros tér barokk épületeinek látványa határolja. A helyszín 3000 néző befogadására alkalmas. (A rendezvény esőhelyszíne a Veszprém Aréna, az ország egyik legmodernebb rendezvénycsarnoka.)

Kísérőprogram

Idén sem marad el a nagy népszerűségnek örvendő Rozé, Rizling és Jazz Napok sem az Óváros téren, ahol 10 napon keresztül (július 6-15. között) ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncertek mellett a balatoni régió borászatai valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak a kulináris élményről.

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO