Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

15. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok

2019. május 16.

Május 31. és június 2. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 15. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat (kiállítás, vásár és konferencia), amely minden évben számot tart a látogatók örömére és a szakemberek érdeklődésére.

Idén Magyarország újra csatlakozik a « Rendez-vous aux Jardins » éves francia kertművészeti programsorozatához és mint ilyen, részt vesz a globális 'L’Europe des jardins' (Kertek Európája) programban, melynek idei témája: állatok (különös tekintettel a madarakra). Az idei rendezvény kiemelt konferencia témái: történelmi parkok restaurálása, természet- és tájvédelem, biodiverzitás, természet és egészség.

A díszvendég országok Franciaország mellett Finnország és Románia lesznek. Míg a szombati és vasárnapi programok számos gyermekprogramot kínálnak és több konferencia-előadás kerül megrendezésre, idén a szülőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy óvónőkre bízzák legkisebb gyermekeiket, mialatt tesznek egy sétát és vásárolnak a kiállításon. Ebben az évben is szavazhatnak a látogatók a legszebb standra, amelynek díját (egy franciaországi utazást) a Károlyi József Alapítvány és a Párizsi Balassi Intézet szponzorálja. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjére pénteken, 17 órakor, valamint szombaton 18 órakor kerül sor. Vasárnap a Flauto Dolce Ensemble ad koncertet 15 órakor Románia EU-elnökségének tiszteletére.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO