Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

14. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok

2018. május 28.

Június 1-3. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 14. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat (kiállítás, vásár és konferencia), amely minden évben számot tart a látogatók örömére és a szakemberek érdeklődésére.

Idén Magyarország első ízben csatlakozik a Fête aux Jardins (Kertek fesztiválja) éves francia kertművészeti programsorozatához és mint ilyen, június 1-jén részt vesz a globális L’Europe des jardins (Kertek Európája) programban.

Az idei rendezvény kiemelt témái: ökológiai, fenntartható tájhasználat; paleobotanika; vízinövények. A díszvendég országok Ausztria és Bulgária: Ausztriát a Bécsi Egyetem professzora, Dr. Jürg Schönenberger képviseli, aki az e-Flower projektről tart előadást. Minden évben vendég Franciaország, amelynek képviseletében Daniel Boulens, a Ville de Lyon igazgatója a zöldterületek differenciált kezeléséről nyújt tájékoztatást. Mindkét előadásra a szakmai konferencia keretében kerül sor a rendezvény nyitónapján, amelyen egyúttal egy rózsákkal foglalkozó szakember is előadást tart Bulgária képviseletében. Míg a szombati és vasárnapi programok számos gyermekprogramot kínálnak, több konferencia-előadás kerül megrendezésre. A szombati előadók között délelőtt Marton Géza, a napórák szakértője A napórák helye a mai kertekben címmel tart előadást, délután Halmos Monika gasztrobotanikus és Gombás Attila virágkötő Kösd és kóstold - a legvirágosabb ünnepi asztal címmel ehető virágokat mutat be.

A vasárnapi előadások témája a virág: délelőtt Schmidt Tibor Víz a kertben egy kicsit másképp című prezentációja során a vízinövények különleges világát mutatja be. A virágokkal foglalkozó előadások sorát Lencsés Rita zárja, aki a napjainkban nagyfokú érdeklődéssel övezett gyógyvirágokról beszél.

Ebben az évben is szavazhatnak a látogatók a legszebb standra, amelynek díját (egy franciaországi utazást) a Károlyi József Alapítvány és a Párizsi Balassi Intézet szponzorálja. Mint a korábbi években, úgy idén is az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ad koncertet pénteken, 17 órakor, valamint szombaton 18 órakor.

Bővebb infó

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO