Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

100 éves a Hilton szállodalánc, világszerte ünneplik a centenáriumi évfordulót

2019. június 21.

Conrad Hilton, 1919-ben vásárolta meg a 40 szobás „The Mobley” motelt a Texasi-i Cisco-ban, még nem is sejtve, hogy ezzel megalapítja a világ első globális szállodaláncát. Ezt követően, rendkívül jó érzékkel, folyamatosan bővítette portfólióját. Az első, saját márkanevét viselő szálloda 1925-ben nyílt meg, Dallas Hilton néven. Az 1943-ban már az észak-amerikai kontinens teljes széltében jelen lévő lánc négy évvel később, 1947-ben, a New Yorki-i tőzsdére is bejegyezésre került. 1953-ban megkezdődött az európai terjeszkedés, majd 1977-ben, az első „Vasfüggönyön túli” Hiltonként, fővárosunkban fogadhattuk az első vendégeket, ekkora nyitotta meg kapuit ugyanis a várban található Hilton Budapest szálloda.

A Hilton sikertörténetet fémjelzi, hogy mára, 100 évvel az első szállodai szoba megvásárlása után, a világ egyik vezető szállodaláncává nőtte ki magát. A 17 almárkát magába foglaló lánc villámgyorsan terjeszkedik a világban: jelenleg 113 országban több mint 5700 hotelt tudhat magáénak. A diverzifikált portfólió célja, hogy minden vendég megtalálja a saját ízlésének, pénztárcájának megfelelő kínálatot a világ bármely pontján járva.

Kevesen tudják, hogy a luxust képviselő Waldorf Astoria hotelek is ennek a csoportnak a tagjai, csak úgy, mint az alapító után elnevezett, Conrad szállodák. Innovatív szemléletének köszönhetően olyan szállodaipari mérföldkövek köthetők a Hilton nevéhez, mint a világ első reptéri szállodájának megnyitása, az első szobai televízió vagy akár az első minibár, melyet szintén a lánc kezdett el alkalmazni elsőként. A technikai újítások mellett, gasztronómiai fronton is úttörő szerepet vállalt, hiszen a Piña Colada-t, a brownie-t, és több más klasszikust is itt kóstolhattak meg először a vendégek.

A nemrég teljeskörűen felújított Hilton Budapestben, egy egész héten át tartó ünnepségsorozat keretein belül emlékeztek meg a kerek évfordulóról, melynek középpontjában a vendégek, a dolgozók és a közösség álltak. A vári hotel egy több napos kulináris utazással köszöntötte a munkatársait. A vendégek részére születésnapi süteménnyel kedveskedtek, melyet a szerencsésebbek személyesen a szállodaigazgatótól vehettek át. Záróakkordként egy spontán születésnapi zsúrt kerekítettek az arra járóknak, büszkén hirdetve, hogy már több mint 42 éve részesei Conrad Hilton 100 évvel ezelőtti álmának. Az ünneplés ezzel nem ért véget, nagy lendülettel kezdik meg a következő 100 évet, szem előtt tartva az alapító vízióját, miszerint a cél, rendkívüli élmények nyújtásával, a vendéglátás fényével és melegségével megtölteni a világot.

Vissza Még több hír
 
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO