Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Taiwan

Casual Dining
Ázsiai
Kínai
Távol-Kelet

A Taiwan étterem (és testvére, a Hong Kong) készíti Budapesten a legeredetibb kínai ételeket, hagyományosan Kína négy meghatározó konyhájának ízvilágára alapozva. Az étlap Peking, Sanghaj, Szecsuán és Kanton jellegzetes ízeit is kínálja. Az üzlet vezetője a legjobb minőségű hozzávalókat importálja, legyen az akár friss homár egyenesen Kanadából, vagy osztriga Belgiumból.
Indítson egy ízletes levessel. Ajánljuk a pekingi konyha egyik specialitását, a csípős-savanyú levest. A legtöbb, Magyarországon található kínai étterem csípős paprikaszószt használ ehhez az ételhez, azonban itt fehérborssal hozzák ki a hagyományos csípős zamatot, míg a savanykás jelleget egy csepp ecet kölcsönzi. A laktató leves bőségesen tartalmaz még fafülgombát, tojásrántottát, sertés- vagy csirkehúst, illetve friss újhagymát.
Ezután mindenképpen kóstoljon meg valamilyen tengeri herkentyűt is, legyen az akár párolt vagy sült hal szójaszósszal, akár homár vagy osztriga. A halak az étterem saját akváriumából kerülnek egyenesen a séf asztalára, a páncélosokat is élve, tengervízzel teli edényekben tartják. Ennél frissebb halat nehezen talál!
A ház másik specialitása a pekingi kacsa. Miután megtisztítják, a kacsa bőrét mézzel vonják be, és várnak, amíg rákeményszik. Ettől kapja a sütésnél a gyönyörű aranybarna színét, és ettől válik fantasztikusan ropogóssá. Még forrón felszeletelik, és leheletvékony lepényen (Peking szett) tálalják, mogyoróhagymával és Hoisin szósszal. Mennyeien készítik!
Az étterem alkalmas bankettek lebonyolítására, 180 főig, melyek megszervezését gondosan és figyelmesen maga a tulajdonos végzi.


Tesztelve: 2018. október 10.

Milyen alkalomból:
Üzleti ebéd Születésnap
Férőhely
Benti férőhely 160 Terasz 50
Jellemzők
Különterem Különterem
WiFi WiFi
Gyerekbarát Gyerekbarát
Házhozszállítás Házhozszállítás
Légkondicionálás Légkondicionálás
Taiwan
1097 Budapest, Albert Flórián út 3.
Hétfő - Vasárnap: 11:00–23:00
Vissza
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO