Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Rosenstein

Casual Dining
Magyar tradicionális
Zsidó

Megéri kerülőutat tenni a Keleti pályaudvar közelében egy mellékutcában található, két generációs családi vendéglőbe, ahol meghitt légkörben élvezheti a házigazdák vendégszeretetét. Rosenstein Tibor, aki egyben az étterem tulajdonosa és nemzetközileg elismert főszakácsa, 2007-ben elnyerte a Év Vendéglőse díjat Budapesten. Fiával, Robival nagy gondot fordítanak az ízletesen elkészített ételekre, a vendégszeretetre, a belső tér megnyerő kialakítására. Küldetésük, hogy a vendégek mosollyal az arcukon távozzanak.

Az étterem kisebb termei négyfős társaságok, de akár harmincfős csoport fogadására is alkalmasak. A családias, mégis ünnepélyes hangulatot a fehér abrosz, a friss virág és a falakat díszítő gyönyörű festmények és dísztárgyak teremtik meg. A ház lelke azonban a Rosenstein konyha, ahol a színes magyar gasztronómia remekei mellett a zsidó hagyományok ízeit is fellelhetjük. Robi irányítása alatt nemzetközi ételkülönlegességek is készülnek. Remek kezdés a libazsírral készült hagyományos zsidó hagymás tojáspástétom - igazi ínyencség. A kitűnő levesek közül a libamájjal készült erőlevest vagy a magyaros halászlét ajánljuk. Főfogásnak kóstolja meg a friss vasi harcsaszeletet garnélás laskatésztával. A halat fokhagymás tejben pácolják, hogy puha legyen, majd paprikás-fűszeres lisztbe forgatják és ropogósra sütik. Szintén jó választás a báránygerinc fűszerkéregben salsa verde mártással és tepsis burgonyával. Az enyhén fűszeres zöldmártást konyak dobja fel, a bárányhús pedig úgy készült, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Az étkezést egy pohár szilvapálinka vagy egy jó bor teszi teljessé. Legvégül: merüljön el Belló kedvencének ízeiben: forró szeder vaníliasodóval és fagylalttal - ez biztosíték arra, hogy a vendégek mosollyal az arcukon távoznak.


Tesztelve: 2017. november 12.

Milyen alkalomból:
Randi Ünnep Születésnap
Férőhely
Benti férőhely 110
Jellemzők
WiFi WiFi
Gyerekbarát Gyerekbarát
Légkondicionálás Légkondicionálás
Rosenstein
1087 Budapest, Mosonyi u. 3.
Hétfő - Szombat: 12:00–23:00
Vissza
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO