Keresés Facebook Best Of Budapest Instagram Best of Budapest ENG  
Best of Budapest Measure of Quality

Best of Budapest & Hungary

Measure of Quality

Café Restaurant Vogue

Casual Dining
Nemzetközi

A német Donaueschingen városától a Fekete tengerig a Duna tíz országon át kanyarog. Nincs még egy olyan folyó, amely ennyi különféle kultúrát összekötne – ezért ne is csodálkozzunk, hogy olyan sok zenészt, költőt, írót és művészt inspirált az évszázadok folyamán. Séfeket és vendéglősöket is megihletett – erre a legjobb példa a Duna parton a Vogue hajó, és az a kulináris kínálat, amivel a fedélzetén találkozunk. A Vogue a Carl Lutz rakparton horgonyoz, a Duna pesti oldalán, és olyan étlapot kínál, ami egyedülálló Budapesten: a a délszláv mellett helyet kap a magyar és a mediterrán konyha is. A délszláv ízek mestere, Sosic Slobodan séf ragaszkodik a hagyományos, autentikus receptekhez, és gondoskodik azokról, akik értékelik a kiadós, bőséges és ízletes ételeket. Ami a hozzávalókat illeti: az örök idejű kedvencek is az évszakoknak megfelelően változnak. Májusban a késői tavasz köszönt vissza a tányéromról, friss eperrel és ropogós zöldségekkel.
Habár a Vogue a város szívében található, mégsem hallani a közlekedés zaját. Páratlan fekvésének köszönhetően úgy kortyolgathatunk el egy üdítő koktélt, hogy közben az egész budai oldalt belátjuk: a Budai vár fölött lenyugvó naplementében gyönyörködhetünk, elnézegethetjük a futókat a Margit-szigeten.
Borkínálatára a Vogue okkal büszke. Magyar és szomszédos országok vörös és fehérborainak bőséges repertoárjával találkozunk, amelyeket gondosan válogattak össze a legjobb pincékből. Valamennyi fogás mellé találunk tökéletesen illő bort. A libamáj-terrine-t, amelyet ottjártamkor rebarbarás eperszósszal tálaltak, egy Sole Rosé tette tökéletessé, az erdélyi Recas pincészetből.
A Vogue többszintes fedélzete letisztult és modern, az enteriőrt a világos faburkolat és a hatalmas üvegtáblák határozzák meg. Nappal ömlik be a fény, este pedig a csillagok ragyognak a sötéten ringó Duna fölött, melynek a gyönyörűen megvilágított budapesti épületek adnak festői hátteret. A hajó programkínálatában vasárnapi brunchok, tematikus estek váltják egymást. Találkozókhoz és találkákhoz egyaránt remek helyszín, és gyakran ad otthont a rendezvényeknek. (Ezért nem árt időben asztalt foglalni.) Állófogadás esetén 240 főt képes fogadni, illetve 130 ülőhelyet tud biztosítani.

Konklúzió

A borok ismerete, a figyelmes és gyors kiszolgálás, a nem mindennapi szlovák ízek, a kellemes hangulat valamint a gyönyörű panoráma: ezek együtt nem okozhatnak csalódást.

Milyen alkalomból:
Üzleti ebéd Randi Születésnap
Férőhely
Terasz 40 Benti férőhely 130+80
Jellemzők
Terasz Terasz
Különterem Különterem
WiFi WiFi
Parkolási lehetőség Parkolási lehetőség
Café Restaurant Vogue
1137 Budapest, Carl Lutz rkp. 1.
Kedd - Vasárnap: 12:00-23:00
Vissza
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO